Rövid beszélgetés Sportolóinkkal a világkupa után

A 2021-es világkupa fordulók után elcsíptük Henry-t és Alexet pár kérdés erejéig.

Milyen érzés volt korcsolyázni a debreceni „hazai jégen”? A magyar nézők motiváltak Titeket?

JHK: Nagyon örültem, hogy lehetőségem nyílt a hazai közönség előtt versenyezni. Minden alkalommal, amikor a jégre léptem, éreztem az energiájukat és az izgalmukat, buzdításukat. Ez nagyon motiváló volt, ezúton is hálás vagyok ezért. 

Alex: Nagyon jó érzés volt Debrecenben korcsolyázni, imádok hazai közönség előtt versenyezni. Ők motiválnak abban mindig a pillanatban a legjobban.

Mind a 4 világbajnokság véget ért. Elégedettek vagytok a teljesítményeitekkel?

JHK: A férfi oldal nagyon elégedett az eredményeinkkel, de nyilván mindig van hova fejlődni. A 3 férfinak (Liu Shaolin Liu Shaoang és John) minden világbajnokságon meg kellett futnia az összes távot. Ez rendkívül megterhelő feladat volt fizikailag.

Alex: A csapat teljesítményével elégedett vagyok, bár van egy kis hiány bennem, mivel csak 1 versenyen kaptam lehetőséget. A kvótát viszont meg tudtuk szerezni, így dolgozunk keményen tovább, hogy sikerülhessen az olimpiai álom.

Mi a következő versenyetek amire készültök?

JHK: A következő verseny az, amire a csapat az elmúlt 3-4 évben készült – a 2022-es olimpia Pekingben. Ez óriási megmérettetés lesz.

Alex: A következő verseny, miután elmarad az Európa Bajnokság, az Olimpia lesz. Nagyon szeretnék kijutni, és ezért dolgozunk keményen, hogy sikerüljön.

Hogyan töltitek a karácsonyt? Lesz időtök pihenni, és hangolódni az ünnepre edzés és utazás nélkül? 

JHK: A karácsonyt itt töltöm Magyarországon. Vannak terveim, de a vírus miatt semmi sem garantált még. Még a menetrendben sem vagyok biztos, de remélhetőleg találok alkalmat arra, hogy a barátaimmal és családommal együtt töltsem az ünnepeket.

Alex: Az biztos, hogy karácsony napjáig nem nagyon lesz pihenés, hiszen az olimpiai felkészülés minden időmet elveszi. A pár ünnepi napot, amikor pihenünk, természetesen a családommal fogom tölteni.

Fotó:  Gémesi Balázs 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük