Február 4-én lobban fel a pekingi olimpiai láng

Már csak egy hónap és február 4-én fellobban a láng Pekingben a XXIV. téli olimpián, melyre eddig 11 magyar sportoló szerzett kvótát.  

A keret többségében rövidpályás gyorskorcsolyázókból fog majd összeállni, annak köszönhetően, hogy a címvédő férfi váltó részvételi jogot szerzett. A nők most nem szerepelnek a váltóban, de mivel sikerült két kvótát szerezniük egyéniben, így az új számban, a vegyes váltóban is indulhatnak a magyarok, ráadásul éremeséllyel.

A távonkénti elosztás alapján a férfiaknál hárman állhatnak rajthoz 500, 1000 és 1500 méteren, míg mindhárom női számban két magyar induló lesz.

Liu Shaolin Sándort, Liu Shaoangot és a VSM-hez tartozó Krueger John-Henryt -, valamint Jászapáti Petrát “védetté” nyilvánították, azaz ők csak rendkívüli esetben maradnak ki a pekingi csapatból. A kerethirdetés január 19-én várható, addig még izgulhatnak az esélyes versenyzők, mint például a egyesületünk sportolója, Varnyú Alex.

Sportolóink elmúlt években elért eredményei alapján komoly éremszerzési eséllyel indulunk. A Világ- és Európa-bajnokságokon 2015 óta rendre volt magyar dobogós és nem ritkán aranyérmes is, akárcsak a világkupa-sorozatokban.

A magyarok eddig hét érmet – egy aranyat, két ezüstöt és négy bronzot – szereztek a téli játékokon. A legutóbbit 2018-ban Pjongcsangban, ahol az 5000 méteres váltóban megszületett a téli olimpiák történetének első Magyar aranyérme.

A koronavírus-járvány miatt csak hazai szurkolók lehetnek jelen a versenyeken, de ők is korlátozott számban. Így mi otthonról fogunk izgulni értük, és szurkolni Nekik, de addig is izgatottan várjuk a hónap eseményeit!

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük